[صفحه اصلی ]    
:: صفحه اصلي :: عضويت :: بحث و گفتگو :: جستجو در پايگاه :: برقراري ارتباط :: راهنماي صفحات ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی
آشنایی با روستا
نقشه‌ها و تصاویر توصیفی
اخبار و رویدادها
جاذبه‌ها و دیدنی‌ها
آلبوم تصاویر
بحث و گفتگو
افراد و شخصیت‌ها
ارسال دیدگاه‌ها
تشکر و قدردانی
مطالب خواندنی (جدید)
معرفی پایگاه های وب مرتبط
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تغییر دامنه سایت از دات کام به دات آی آر
:: تصاویر ارسالی توسط کاربران
:: تصاویر عزاداری محرم 1393
:: بحث و گفتگو درباره انتخابات
:: نشانی پایگاه های وب مرتبط
:: متل های قدیمی روستای کزج
:: درج تعدادی از تصاویر روستا در سایت خبری تابناک
جزیره دانش ایران

JD

:: بررسی مصالح ساختمانی موجود و کاربرد آنها ::
 | تاریخ ارسال: 1385/4/26 | 

بررسی مصالح ساختمانی موجود و کاربرد آنها

باتوجه به شرایط جغرافیایی و مصالح موجود در محیط طبیعی روستای کزج، مصالح غالب مورد استفاده از گذشته تاکنون عبارتند از: خشت و گل که در قسمتهای مختلف بافت مسکونی قابل مشاهده است. البته با گذشت زمان و تغییر در شیوه های زیست و ایجاد و گسترش دسترسی روستا به خارج، در طی ده سال اخیر مصالح ساختمانی دچار تحول شده بطوریکه در وضعیت کنونی استفاده از آجر ، سنگ ، بلوک ، آهن و چوب رایج شده است.

بررسی معماری و ترکیب فضاهای مسکونی و واحدهای همسایگی

از عوامل موثر و تاثیر گذار در بافت فیزیکی، معابر و سکونتگاههای روستایی می توان از عوامل اقلیم و اقتصاد روستا نام برد بطوریکه محدودیت منابع آب، خاک، ارتفاعات وشیب زمین موجب شکل گیری سکونتگاههای روستایی با تیپ مجتمع و واحدهای مسکونی و همسایگی متمرکز شده است.

باتوجه به وضعیت توپوگرافی روستای کزج که در دامنه و ارتفاعات واقع شده و عامل شیب باعث محدودیت توسعه فیزیکی روستا از چهار جهت جغرافیایی شده است. روستای کزج با بافت متراکم و فشرده تیپ متمرکزی را پدید آورده است که واحدهای مسکونی با فشردگی بدلیل شیب زمین بر روی هم بنا شده اند بطوریکه ارتباط واحدهای مسکونی در محدوده هایی که معابر ارتباط آنها را قطع نکرده استف براحتی از طریق پشت بامها برقرار می شود بر این اساس اگرچه از نظر معماری و الگوی ساخت و ساز به عنوان بافت با ارزش محسوب می شود و بازسازی و بهبود وضعیت موجود می تواند زمینه جلب گردشگران را فراهم نماید ولی از نظر واحدهای همسایگی و بویژه در بخش متمرکز روستا به علت محدودیت اراضی و شیب تند واحدهای مسکونی تنها از طریق معابر از هم قابل تفکیک بوده و در بقیه موارد به عنوان یک بافت متصل ملاحظه می شود و با یکدیگر ارتباط پیدا می کنند.

دفعات مشاهده: 33696 بار   |   دفعات چاپ: 2902 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 419 بار   |   1 نظر
::
:: بررسی شبکه ارتباطی روستا ::
 | تاریخ ارسال: 1385/4/26 | 

بررسی شبکه ارتباطی روستا

همانگونه که در قسمت فضای کاربری معابر اشاره شد شبکه ارتباطی روستا بویژه در داخل بافت ساخته شده، به تبع گذشت زمان ، توسعه فیزیکی روستا در جهات مختلف و نقش هر کدام از معابر گسترده و متنوع شده است.

براساس مطالعات و بررسیهای میدانی و باتوجه به عملکرد هرکدام از معابر، درمجموع شبکه ارتباطی روستای کزج را می توان به سه گروه به شرح ذیل تقسیم نمود:

معابر درجه یک

این معابر با جهت شرقی – غربی، ارتباط روستای کزج را با شهرهای هشتجین و خلخال در جهت شرق و با روستای دایوکندی در سمت غرب برقرار می سازد و همچنین معبر اصلی محلات خرمنلر و دره دران درجه یک می باشد.

معابر درجه دو: این معابر بافت فیزیکی روستا را به معبر درجه یک برقرار می سازد.

معابر درجه سه: این معابر ارتباط بافت مسکونی روستا را در محلات مختلف با یکدیگر و با معابر درجه دو و یک برقرار می سازد و بیشتر معابر در محله یوخاری کوچه از نوع درجه سه می باشد.

دفعات مشاهده: 32917 بار   |   دفعات چاپ: 2993 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 381 بار   |   0 نظر
::
:: بررسی چگونگی مالکیت اراضی روستا ::
 | تاریخ ارسال: 1385/4/26 | 

در روستای کزج نوع مالکیت و نحوه تملک اراضی را می توان به شرح زیر طبقه بندی نمود:

مالکیت خصوصی یا شخصی

این نوع مالکیت شامل فضاهای مسکونی، تجاری، باغات و مزارع بوده و اغلب کاربری های روستایی از این نوع است.

مالکیت دولتی و عمومی

کاربریهای خدماتی نظیر مراکز آموزشی، بهداشتی و درمانی ، تاسیسات و تجهیزات روستایی و حمل و نقل و انبار(معابر) دارای مالکیت دولتی و عمومی هستند.

مالکیت اوقافی و یا وقفی

فضای مساجد، گورستان و همچنین مساحتی از باغات محله پیرلر دارای مالکیت وقفی است.

دفعات مشاهده: 29626 بار   |   دفعات چاپ: 2636 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 519 بار   |   0 نظر
::
:: شناخت و بررسی علل پیدایش روستا ::
 | تاریخ ارسال: 1385/4/26 | 

شناخت و بررسی علل پیدایش روستا

از مهمترین عوامل موثر در شکل گیری و پیدایش روستای کزج می توان به وجود موقعیت جغرافیایی مناسب مکان اولیه روستا، به جنبه دفاعی(امنیت) روستا و وجود چشمه آب در محل منبع قدیمی اشاره نمود.

شناخت عوامل موثر در شکل گیری و مراحل رشد و توسعه روستا

از مهمترین عوامل موثر در شکل گیری روستا می توان به منابع آب(چشمه و رودخانه قزل اوزن) وجود زمین کافی در زمان شکل گیری روستا و موقعیت ویژه دفاعی و امنیتی روستا اشاره نمود که موجب اولین ساخت و ساز در روستا گردید و براساس مطالعات میدانی، هسته اولیه روستا در پیرامون مسجد آل یاسین و چهارراه است و با گذشت زمان محلات دیگر بدان اضافه شده است. بطور کلی مراحل رشد و توسعه روستا را می توان در سه مرحله کلی به شرح زیر تقسیم بندی نمود:

الف)قبل از اصلاحات ارضی(قبل از سال 1341)

هسته اولیه روستا در پیرامون مسجد آل یاسین و چهارراه در محله یوخاری کوچه قرار دارد و گسترش روستا تا اصلاحات اراضی در اطراف هسته اولیه روستا مشتمل بر محلات یوخاری کوچه، آشاقی کوچه و پیرلر بوده است.

ب) از اصلاحات ارضی تا انقلاب اسلامی(57-1341)

بعد از اصلاحات ارضی تا انقلاب اسلامی ، روستا در جهت شمالی و شرقی گسترش یافته است و محلات دره دران و خرمنلر و آشاقی کوچه و قسمت جنوبی محله یوخاری در امتداد گاراژ بوده است.

ج)از انقلاب اسلامی تاکنون(80-1357)

بعد از انقلاب اسلامی توسعه روستا بیشتر در جهت غربی و بخصوص در محله پیرلر و شرقی(محله خرمنلر) بوده است.

دفعات مشاهده: 34708 بار   |   دفعات چاپ: 2926 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 358 بار   |   0 نظر
::
:: بررسی وضع فعالیت در روستای کزج ::
 | تاریخ ارسال: 1385/4/26 | 

بررسی وضع فعالیت در روستای کزج

براساس آمار سال 1375 تعداد 1096 نفر جمعیت 10 ساله و بالاتر روستای کزج 242 نفر (08/22 درصد) را جمعیت فعال و 854 نفر (92/77 درصد)را جمعیت غیرفعال اقتصادی شامل دانش آموزان و دانشجویان و بازنشستگان و مستمری بگیران خانه دار و افراد دارای درآمد بدون کار تشکیل می داد. از جمعیت فعال روستا تمامی آنها شاغل بوده که با مقایسه آمار سال 70و1375، تغییرات محسوسی در جمعیت فعال و غیرفعال روستا مشاهده می شود. بطوریکه تعداد جمعیت فعال روستا در طی 5 سال از 403 نفر به 242 نفر کاهش یافته است و در مقابل جمعیت غیرفعال روستا در سال 75 نسبت به 70 بدلیل مهاجر فرستی از رقم 740 نفر به 854 نفر افزایش یافته است.

روستای کزج بر اساس آخرین سرشماری دارای یک هزار و 47 نفر جمعیت در قالب 278 خانوار بوده و 65 درصد از جمعیت آن اهل سنت و 35 درصد بقیه نیز شیعه هستند.

بررسی ویژگیهای اقتصادی روستا نمایانگر این مطلب است که فعالیتهای اقتصادی روستا به ترتیب اهمیت عبارتند از: زراعت، باغداری ، دامداری و پرورش طیور و پرورش زنبور عسل.

 


کشاورزی

اصولاً پیدایش و شکل گیری و تحول سکونتگاههای روستایی در ارتباط مستقیم با فعالیتهای کشاورزی بوده است و وجود اراضی کشاورزی مستعد عامل عمده در استقرار جمعیت به شمار می رود. باتوجه به مطالعات به عمل آمده مهمترین فعالیتهای کشاورزی روستای کزج زراعت ف باغداری و دامداری می باشد.


زراعت

اراضی زراعی روستای کزج شامل اراضی گندم، جو.، نخود و عدس است که اغلب بصورت دیمی کشت می شود و براساس مطالعات و بررسیها، نحوه استقرار اراضی کشاورزی در کوهپایه اطراف روستا و نظام بهره برداری در روستا فردی و خانوادگی می باشد. تمامی مساحت اراضی روستا(720 هکتار) خارج از محدوده طرح می باشد همچنین شیوه تولید کشاورزی نیز سنتی و ترکیبی (کشت اراضی با دستگاه برداشت با کمباین ) می باشد که مراکز فروش محصولات شهرهای خلخال ، میانه و اردبیل است.


دامداری و دامپروری

شیوه معمول دامداری در روستا بصورت دادمداری روستایی می باشد که مانند سایر روستاها در کنار فعالیتهای زراعی، تعدادی دام و طیور و کندوی عسل در اختیار برخی خانوارها می باشد که اغلب جهت رفع نیازهای خود بوده و کمتر به مراکز خرید عرضه می شود و به همین دلیل نمی توان به عنوان فعالیت اقتصادی مهم برای خانوارهای روستایی نام برد.


صنعت

فعالیت صنعتی و کارگاهی روستا تنها یک واحد مرغداری است که در حاشیه رودخانه قزل اوزن احداث شده است و روستای کزج فاقد هرگونه فعالیت در زمینه صنایع دستی می باشد.


خدمات

خدمات بهداشتی و درمانی با یک باب خانه بهداشت، خدمات آموزشی ، اداری و انتظامی شامل شورای اسلامی و پایگاه مقاومت و خدمات مذهبی و تجاری می باشد و تعداد 8 خانوار از ساکنان روستا در بخش خدمات مشغول فعالیت هستند.

دفعات مشاهده: 30121 بار   |   دفعات چاپ: 2839 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 338 بار   |   0 نظر
::
برای مشاهده کل مطالب بخش آشنایی با روستا اینجا را کلیک کنید.
روستای کزج Kazaj Village
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 66 queries by YEKTAWEB 4645